onlycopy

Els redactors no només pensem paraules sinó imatges. Hi som obligats perquè la publicitat sol exigir la presència de la imatge, generalment en forma d’il·lustració o de fotografia. A causa del suposat predomini audiovisual en la nostra cultura, sempre m’han cridat l’atenció els anuncis on no apareix cap imatge i les paraules són pràcticament l’únic protagonista (hi ha una composició visual i cromàtica, per descomptat).

A onlycopy, doncs, m’agradaria anar publicant bons anuncis on la paraula no firma, ni explica, ni complementa a la imatge, sinó que s’erigeix com el signe exclusiu d’expressió de la idea publicitària i, en conseqüència, sobre la qual recau tot el poder de persuasió.

Em sembla una bona manera de començar la secció amb la sèrie d’anuncis gràfics de la campanya de seguretat vial de Volkswagen Don’t text and drive realitzada per Ogilvy Sud-àfrica i que vaig descobrir recentment en el magnífic blog La criatura creativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>